Financiar

#romania #eficienta #anticriza #masuri #criza

CESifo: Masurile anticriza din Romania, printre cele mai ineficiente din lume

Masurile anticriza adoptate de autoritatile romane sunt printre cele mai ineficiente ca amploare si structura, iar criza economica determina companiile romanesti sa reduca eforturile de combatere a coruptiei, potrivit unui studiu al CESifo realizat la nivel global.

In schimb, Romania se numara printre statele cu cele mai putine restrictii de ordin juridic si administrativ pentru companiile straine, dar factorul de poate deteriora mediul de afaceri pentru investitorii de peste granita.

Astfel, masurile de combatere a crizei economice adoptate in Romania au fost evaluate cu nota 1,3, pe o scara de la 1 la 9, singura tara din Europa cu un randamnet mai slab fiind Letonia, cu nota 1.

Pe de alta parte, Romania se numara printre statele cu cele mai putine restrictii de ordin juridic si administrativ pentru companiile straine, dar factorul de politica poate deteriora mediul de afaceri pentru investitorii de peste granita.
Mai mult, circa jumatate dintre economistii intervievati considera ca firmele si companiile din Romania ar putea sa reduca masurile de combatere a coruptiei ca urmare a crizei financiare si economice.

La nivel mondial doar Bolivia, Guatemala si Venezuela au obtinut evaluari inferioare, scorul acestor state fiind tot 1.

Singura tara cu cele mai eficiente masuri anticriza este Norvegia, cu o nota maxima de 7,4, urmat de China, Australia si Danemarca, potrivit CESifo, care mentioneaza in schimb ca niciun stat nu a reusit sa obtina punctaj maxim.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea