Financiar

# vanzarea casei #certificat energetic #inchiriere locuinta

Certificatul energetic, obligatoriu in vanzarea locuintei

Proprietarii nu vor mai putea sa-si vanda sau sa-si inchirieze locuinta in lipsa unui certificat energetic.

In caz contrar, orice contract poate fi anulat in instanta.

Pana la 9 iulie, Guvernul trebuie sa se prezinte la UE cu o lege care prevede obligativitatea atestarii energetice a locuintelor, altfel Romania ar putea fi sanctionata cu infringement.

Dupa intrarea in vigoare a noii legi, in cazul in care casa va fi vanduta sau inchiriata fara atestat, tranzactiile respective vor putea fi atacate ulterior in justitie de partile care au incheiat contractul sau de catre terti.

Un certificat energetic costa intre 250 si 600 de lei, iar acesta poate fi obtinut numai cu unul dintre cei 1.300 de auditori energetici pentru cladiri acreditati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, marti, ca "vor aparea si alti auditori, iar concurenta poate duce la scaderea costurilor".

Legea va intra in vigoare la 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial, decizie luata "ca sa fie timp pentru obtinerea certificatelor energetice pentru cei care vor sa tranzactioneze aceste cladiri", a mai spus Suciu.

Proiectul mai prevede realizarea unor banci de date specifice eficientei energetice la nivelul cladirilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea