Financiar

#cerere #aur # crestere cerere aur

Cererea de aur a crescut cu 6%

Cererea de aur la nivel global a crescut cu 6 procente in cel de-al treilea trimestru din 2011, raportat la aceeasi perioada din anul anterior.

Cresterea se datoreaza crizei datoriilor din Europa, care i-a determinat pe investitori sa apeleze la aur ca o modalitate de a-si proteja averea. Apetitul crescut pentru aur impinge preturile catre un nou record .

Cererea globala a crescut pana la 1.053 tone, generand o valoare record de 57,7 miliarde de dolari.

Aurul pentru livrare imediata s-a tranzactionat la 1,745.03 dolari/uncia, la mijlocul zilei de joi, la Londra. Trimestrul trei a adus un pret mediu de tranzactionare de 1,706 dolari/uncia, in crestere cu 39 de procente fata de aceeasi perioada din anul trecut si cu 13% mai mare decat in cel de-al doilea trimestru.

Cea mai mare valoare inregistrata de pretul aurului a fost in cadrul tranzactiei din Londra din 6 septembrie, cu 1,921.15 dolari/uncia, insa cresterea cererii ar putea genera un nou record.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea