Financiar

#fondul proprietatea administrare #fond regim comunist

Cel mult cinci concurenti vor ramane in cursa pentru administrarea Fondului Proprietatea

Comisia de selectie a administratorului Fondului Proprietatea analizeaza in prezent ofertele depuse de cei opt concurenti si le compara cu prevederile din caietul de sarcini. Seful Comisiei a precizatin ca in 15 zile lucratoare vor ramane cel mult cinci companii pentru faza a II-a a selectiei.

"In prezent, comisia de selectie analizeaza ofertele depuse de cei opt potentiali administratori, se verifica daca respecta cerintele din caietul de sarcini si urmeaza sa analizam ofertele de pret privind administrarea Fondului Proprietatea. Peste 15 zile lucratoare de la depunerea ofertelor vor ramane cel mult cinci companii pentru faza a II-a a procedurii de selectie", a spus luni, pentru NewsIn, presedintele Comisiei de selectie, Enache Jiru .

Pe 22 ianuarie au fost depuse opt oferte pentru administrarea Fondului Proprietatea, de la Aviva Global Services, BlackRock, Credit Suisse & OTP, FINAG Holding Gmbh, Franklin Templeton Investments, ING Invest Management, Morgan Stanley si Julius Baer.

Comisia care a primit ofertele are o alta structura, dupa ce premierul Emil Boc a schimbat, miercuri seara, trei membri, inclusiv seful comisiei.

Astfel, comisia care selecteaza societatea ce va administra Fondul Proprietatea este prezidata de Enache Jiru, care l-a inlocuit pe Sebastian Vladescu, iar membrii comisiei sunt Galina Narcisa Oprea, Dinu Marin, Nicolae Cinteza (de la BNR) si Bogdan Alexandru Dragoi, secretar de stat in Ministerul Finantelor.

Cine sunt cei opt concurenti pentru administrarea activelor Fondului Proprietatea

AVIVA Global Services

Aviva Global Services (AGS) este divizia offshore a companiei britanice Aviva, care gestioneaza operatiuni cu parteneri din India si Sri Lanka, arata datele publicate pe site-ul companiei.

ING Invest Management

ING Investment Management, parte a grupului bancar olandez ING, ofera solutii de investitii si servicii precum administrarea de active pentru clienti institutionali si distribuitori de fonduri.

Morgan Stanley

Morgan Stanley, care a fost una dintre cele mai mari banci de investitii din lume, s-a transformat in holding bancar, dupa ce Federal Reserve a anuntat, in 22 septembrie 2008 , ca a aprobat cererile bancilor de investitii Goldman Sachs si Morgan Stanley de a deveni holdinguri bancare, renuntand la o perioada de asteptare obligatorie de cinci zile. In 17 decembrie 2008 , Morgan Stanley a afisat pierderi de 2,2 miliarde dolari in al patrulea trimestru fiscal.

Julius Baer

Julius Baer este un administrator elvetian de fonduri de investitii, prezent pe piata romaneasca, unde detine, printre alte investitii, participatii la Dafora Medias, Farmaceutica Remedia, compania hoteliera Intercontinental Romania, Impact Bucuresti sau Biofram.

Julius Baer administreaza active pentru clienti privati si institutionali din intreaga lume. Activitatile de baza constau in administrarea de active si consultanta pentru investitii.

BlackRock

BlackRock, cu sediul la New York, este unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii in domeniul managementului investiilor, managementului de risc si consultanta catre clienti institutionali si privati. In 31 decembrie 2008, BlackRock avea in administrare active cu o valoare totala de 1.310 miliarde dolari.

Principalii actionari ai societatii sunt: Bank of America, cu 49%, si Grupul PNC Financial Services, cu 33%. Restul de 18% este detinut de angajatii BlackRock si alti actionari.

Credit Suisse & OTP

Credit Suisse & OTP este un consortiu format din Credit Suisse si OTP.

Credit Suisse, companie elvetiana cu sediul in Zurich, este un furnizor mondial de servicii financiare care ofera clientilor consultanta financiara in toate domeniile serviciilor bancare de investitii, management al activelor si serviciilor bancare pentru entitati private. Compania a fost infiintata in 1856 si are peste 50.000 de angajati. Actiunile sale sunt listate in Elvetia si la bursa de la New York .

OTP este cea mai mare banca comerciala din Ungaria, cu subsidiare in tarile din Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea