Financiar

#comisia europeana #reguli ajutor banci #presiuni #state membru ue

CE vrea sa aprobe cat mai repede ajutoarele pentru banci

Comisia Europeana vrea sa aprobe inainte de Craciun regulile privind ajutoarele pentru banci.

Comisarul european pentru concurenta Neelie Kroes, care se confrunta cu presiuni accentuate din partea statelor membre ale Uniunii Europene (UE), ca sa aprobe ajutoarele de stat pentru banci, a pledat marti pentru aprobarea noilor reglementari inainte de Craciun, relateaza Reuters.

Kroes a aratat intr-un comunicat, dupa reuniunea ministrilor de finante din tarile membre ale UE, ca reprezentantii Comisiei Europene (CE) se asteapta ca bancile care vor primi ajutoare din partea statului sa deblocheze creditarea catre economia reala.

"Este scopul meu ca autoritatile de la Bruxelles sa aprobe inainte de Craciun o serie de ajutoare suplimentare pentru a contracara extinderea crizei financiare catre economia reala", potrivit comunicatului comisarului european.

Franta, Germania, Olanda si Suedia sunt printre tarile care au pus presiune asupra Comisiei sa aprobe injectiile de capital sau alte forme de ajutor pentru banci. Kroes a spus ca trebuie sa existe stimulente solide, astfel incat ajutoarele de stat sa le fie acordate bancilor cat mai rapid cu putinta, insa fara sa li se interzica plata dividendelor, chiar daca primesc bani publici . 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea