Financiar

CE verifica daca Nokia a primit ajutoare de stat

Asa cum s-a intamplat in cazul Ford, Comisia Europeana intentioneaza sa cerceteze daca subventiile acordate companiei finlandeze Nokia pentru fabrica de telefoane de la Jucu respecta legislatia Uniunii Europene. Potrivit declaratiilor date de comisarul Danuta Huebner publicatiei germane Westdeutsche Allgemeine Zeitung, CE a cerut deja autoritatilor din Romania sa ofere informatii relevante in acest sens.

Informatia a fost confirmata si de comisarul pentru Multilingvism, Leonard Orban , care a anuntat ieri ca Executivul UE face verificari daca la proiectul Nokia de la Cluj au fost acordate ajutoare de stat si ar putea incepe o investigatie oficiala. "La Nokia se verifica daca s-a dat ajutor de stat sau nu. De exemplu, daca dai terenul gratis se considera ca e ajutor de stat, iar ca sa dai asa ceva, in primul rand, trebuie sa notifici", a explicat Orban.

Continuarea in Curierul National 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea