Financiar

#constructie #firma #contract

Ce trebuie sa stiti cand vreti sa contractati o firma de constructii

Piata de constructii se afla intr-un an greu, cu multe restructurari si o lipsa de lichiditati . Programele guvernamentale nu ofera o gura de oxigen acestui sector, iar "Prima Casa" ii lasa reci pe tinerii care vor o locuinta. Astfel, construirea unei case poate fi una dintre cele mai satisfacatoare alegeri, in detrimentul cumpararii unei locuinte de-a gata, iar in aceasta perioada, proiectele derulate in regie proprie au un avantaj clar: volumul mai mic de lucrari de profil permite o crestere a calitatii. Daca v-ati hotarat sa ridicati o casa, trebuie sa tineti cont de anumiti factori, printre care si faptul ca lucrarile trebuie incepute numai daca sunteti siguri ca puteti investi si timp pentru lucrare, nu numai bani. Iata cateva sfaturi pentru a-ti alege echipa potrivita de constructori pentru casa de vis.

1. Consultati istoria companiei. Cand alegeti o firma de constructii trebuie sa verificati trecutul acesteia. Intrebati de cat timp activeaza si care este adresa companiei. Asigurati-va ca firma are experienta in genul de constructii de care sunteti interesat. Solicita firmei de constructie sa va prezinte cateva din lucrarile finalizate. Experienta similara va va da certitudinea ca operatorul respectiv a mai realizat cu succes proiecte asemanatoare si, in plus, putem obtine si referinte de la fostii clienti.

2. Verificati daca firma de constructii este in legalitate. Este extrem de important sa cereti dovezi care sa arata ca firma este autorizata, ca are asigurari si daca face parte dintr-o asociatie profesionala , ceea ce ar insemna ca este de incredere. De asemenea, aflati daca firma a declarat vreodata faliment si daca a fost data in judecata de vreun client.

3. Pretul si plata lucrarii. Evident, este printre cele mai importante probleme de rezolvat. Cereti mai multe oferte si fiti atenti atat la cele prea ridicate, cat si la cele prea scazute. Negociati termenii de plata, daca se poate face in rate sau nu si interesati-va care ar putea fi costurile suplimentare neprevazute. Incercati sa platiti cat mai tarziu posibil, nu oferiti toti banii de la inceput. Capacitatea financiara este importanta deoarece nu se pot incepe lucrarile cu un constructor care in cateva luni poate sa dea faliment si sa fie nevoie sa se ia intregul proces de selectie de la capat.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea