Financiar

# deschidere restaurant #restaurant

Ce trebuie sa stii daca vrei sa iti deschizi un restaurant

Daca doresti sa iti deschizi un restaurant si te gandesti la asta de ceva vreme, poate a venit timpul sa te asezi si sa elaborezi un plan in acest sens. Te ajutam si noi sa ai un drum mai usor pe incurcatele cai ale afacerilor si iti prezentam aspecte carora trebuie sa le acorzi o atentie deosebita. Asa, vei putea planifica, porni si dezvolta restaurantul cu incredere.

 

Intentii corecte

Daca vrei sa devii proprietarul unui restaurant, spre deosebire de alte domenii de afaceri, trebuie sa iubesti ceea ce faci. Pentru a avea succes, asigura-te ca infiintarea unui restaurant este pasiunea ta, nu doar o afacere care va aduce bani. Trebuie sa fii implicat 100% si sa fii pregatit sa faci de toate. Sa urmaresti costurile cu mancarea, sa tii evidenta inventarului, sa pregatesti bine alimentele (daca tot tu est bucatar), sa eviti risipa si, mai ales, sa pastrezi preturi competitive.

Localul

La un restaurant, localul este totul. Ai nevoie de un loc care sa atraga multi oameni, sa fie usor accesibil, sa aiba potential de crestere si sa se incadreze in bugetul tau. Nu trebuie sa faci o constructie uriasa inca de la inceput. Analizeaza totul si testeaza o versiune la scara mai mica, inainte de a face un salt urias si costisitor.

Angajatii - ajutor esential

Vezi intai cum functioneaza lucrurile, si incearca sa te descurci doar cu pozitiile esentiale. De obicei, la inceput singurii angajati sunt membrii familiei.

Fii dispus sa dai o mana de ajutor acolo unde este necesar.

Asigura finantarea si gestioneaza fluxul de numerar

Nu te gandi ca daca ai deschis restaurantul ai scapat de grija banilor. Ai grija de finantele tale si fii pregatit cu trei fonduri de bani. Primul este pentru costuri unice, asa cum ar fi echipamentul localului. Al doilea fond este pentru cheltuielile restaurantului timp de cel putin sase luni, iar al treilea fond este pentru facturile tale personale timp de cel putin sase luni, intrucat cheltuielile vor depasi veniturile.

Aminteste-ti, intotdeauna, ca e usor sa depasesti bugetul, atunci cand esti la inceput, asa ca asigura-te ca dispui de bani suplimentari pentru „a acoperi“ neasteptatul. Daca nu ai acesti bani, poti sa ai dificultati inclusiv cu platile catre fisc, asa ca statul poate lua masuri „nefavorabile“ impotriva ta. De aceea, cel mai bine e sa fii la curent cu aceasta situatie, accesand o platforma online aici.

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-zkgdr

Un plan de afaceri solid

Ai nevoie de un plan de afaceri detaliat, realist, la care sa te intorci in mod regulat pentru a te ajuta sa planifici cresterea si sa iti masori succesul. Planul tau de afaceri ar trebui sa includa studii de piata, o privire cuprinzatoare asupra concurentilor tai, informatii despre publicul-tinta, o schita a planului tau de marketing si o proiectie financiara si bugetara solida. Ca la orice pornire, sincronizarea este esentiala asa ca nu uita sa urmaresti tendintele industriei.

 Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-zkyco

Acorda o atentie deosebita planului de marketing pentru a mentine oamenii noi care intra in restaurant. Pentru asta, participa la targuri locale si imparte mostre de alimente, incearca anunturi in ziarele locale, ofera reduceri clientilor noi, alatura-te asociatiei locale de afaceri si foloseste, din plin, canalele de socializare.

 Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-zkvhh

Pentru proprietarul potrivit, nu este nimic mai frumos decat sa conduci un restaurant. Vei putea crea o atmosfera si o bucatarie pe care oamenii o vor iubi si aprecia, insa, totul vine cu multa munca si efort sustinut.

Nu uita! Este nevoie de timp pentru a atrage oameni si a-i face pe clienti sa se intoarca.

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-zkbow

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea