Financiar

#protectia consumatorului #imprumuturi bancare #sfaturi credit banca

Ce sa ceri de la banca inainte sa iei un credit

Cum poti sa iei mai usor un credit de la banca si ce trebuie sa faci pentru a alege varianta cea mai favorabila pentru tine? Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a lansat un mic ghid ce contine sfaturi pentru doritorii de credite.

Ghidul ANPC este impartit in trei categorii, in functie de etapa luarii unui credit: incheierea contractului, derularea creditului si incheierea perioadei, scrie Capital.

Clientul este sfatuit sa nu uite sa ia de la banca o copie a contractului pentru a o putea consulta oricand ar avea nevoie de informatii. De altfel, ar fi util sa solicite bancii si un grafic de simulare a ratelor.

Contractul trebuie citit cu atentie, mai ales la capitolele referitoare la costurile totale ale creditului, dobanda anuala efectiva (DAE), termenele de plata, diverse clauze contractuale, drepturile si obligatiile partilor. De asemenea, clientul trebuie sa astepte ca dosarul de solicitare se fie aprobat si abia dupa aceea sa plateasca avansul. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea