Financiar

#agentie imobiliara #agentii imobiliare

Ce rol joaca o agentie imobiliara in tranzactionarea unui imobil?

Ai un teren, o casa sau un apartament si vrei sa il vinzi. Totusi, nu vanzarea in sine este problema, ci intervalul de timp in care reusesti sa finalizezi tranzactia, precum si suma pe care o incasezi. Acelasi lucru se aplica si in procesul de cumparare sau de inchiriere a unui bun imobil. Este vorba despre factorul de timp si, fara doar si poate, despre cel financiar.

De cele mai multe ori, oamenii cred ca se descurca pe cont propriu, actionand singuri, fara sa apeleze la ajutorul profesionistilor in domeniu. Pana la urma, cat de greu poate fi sa cauti anunturi pe internet sau cu ce dificultati se pot confrunta proprietarii in crearea unui astfel de anunt?

Teoretic, toate sansele sunt de partea ta, pana la proba contrarie, in care vanzatorul nu este incantat de pretul primit in schimbul bunului sau, in care proprietarul a fost nevoit sa inchirieze apartamentul unor chiriasi de care nu este chiar multumit, iar cumparatorul considera ca a irosit o suma mult prea mare pe ceea ce tocmai a achizitionat.

Ei bine, pentru a evita asemenea situatii, rolul unei agentii imobiliare se dovedeste a fi crucial, devenind o punte stabila intre cererile si ofertele de pe piata, intre solicitari si asteptari sau, mai bine zis, intre oameni. De fapt, aceasta este chiar viziunea companiei Proactiv Imobiliare, una dintre cele mai experimentate agentii imobiliare din Suceava.

Cand este cu adevarat eficienta o agentie imobiliara?

In procesul de negociere

Nu orice persoana reuseste sa obtina un pret avantajos atunci cand cumpara, vinde sau inchiriaza, mai ales daca este vorba despre un bun imobil, care poate atinge sume destul de semnificative.

O agentie imobiliara ce presteaza servicii profesionale stie sa isi argumenteze corespunzator solicitarea unui discount si, de asemenea, dispune de abilitati de negociere dobandite in timp, prin experienta.

In stabilirea unui pret de vanzare satisfacator

In general, proprietarii au tendinta de a pune mai mult accentul pe banii pe care urmeaza sa ii primeasca, decat pe imobilul pe care il vand. Astfel, acestia fie solicita un pret mult prea mare, fara sa se raporteze la ofertele si cererile reale de pe piata, fie o valoare mica, de care nu sunt multumiti, fie planuiesc sa isi recupereze sumele investite in renovarea acelui bun.

Bineinteles, practica ne arata si faptul ca multi se raporteaza la pretul de achizitie sau, pur si simplu, se lasa ghidati de emotii. Toate acestea reprezinta o serie de greseli fatale pe care vanzatorii, care nu dispun de ajutorul potrivit, le fac in relatia cu potentialii cumparatori.

Din acest motiv, se impune colaborarea cu o agentie imobiliara de incredere, care sa poata valorifica atuurile proprietatii pe baza unei analize, atent fundamentata si, totodata, care sa contribuie la stabilirea unui pret de vanzare corect.

In identificarea imobilului perfect, in functie de buget, asteptari sau alte criterii

Indiferent daca ti-ai propus sa ai propriul tau apartament sau sa locuiesti in chirie, atunci cand timpul sau bugetul te preseaza, devine dificil sa gasesti varianta ideala. Pe de alta parte, cu siguranta, asteptarile sau necesitatile sunt destul de mari.

Cauti o anumita zona, iti doresti ca proprietatea sa fie renovata modern sau utilata complet, insa nu dispui de o suma foarte mare? Inca o data, experienta si portofoliul vast al unei agentii imobiliare isi spune cuvantul, astfel incat sa gasesti intr-un timp scurt exact locuinta care ti se potriveste cel mai bine si care iti multumeste pe deplin preferintele.

In promovarea proprietatii

Incheierea unei tranzactii de natura imobiliara nu se rezuma doar la un scurt anunt pe pagina de Facebook sau in ziarul local.

Este vorba despre un proces complex de promovare, menit sa evidentieze toate punctele forte ale imobilului respectiv. De asemenea, activitatea de promovare desfasurata de catre reprezentantii unei agentii imobiliare de prestigiu implica si mai multe canale de promovare, accesate de catre un public larg.

In desfasurarea tranzactiei

Care sunt principalele acte pe care vanzatorul trebuie sa le detina? Ce documentatie este necesara pentru finalizarea contractului de vanzare? Cat dureaza fiecare procedura in parte si ce taxe trebuie platite?

Nu este nevoie sa pierzi prea mult timp pe drumuri sau sa cauti raspunsuri la toate intrebarile de mai sus. In sarcina unei agentii imobiliare intra si serviciul de consultanta in vederea desfasurarii si finalizarii unei tranzactii, astfel incat toate partile participante sa fie in totalitate multumite.

In valorificarea imobilului

Cu siguranta, multor vanzatori le este greu sa se desparta de propria locuinta, indiferent daca au gasit o alta optiune mai potrivita. Este vorba despre un cumul de amintiri, de obiceiuri si, pana la urma, de locatia care pana nu demult a purtat denumirea de „acasa”.

Astfel, acestia, fiind implicati emotional, nu reusesc sa priveasca obiectiv imobilul si sa imbunatateasca acele mici probleme pe baza carora potentialii cumparatori pot solicita un pret mai bun.

O echipa cu experienta in domeniul imobiliarelor, care are ochiul format, ii va oferi proprietarului un ansamblu de sfaturi privind imbunatatirile pe care le poate face, spre a valorifica atuurile proprietatii. Fie ca este vorba despre un perete care trebuie zugravit, despre o clanta defecta ce trebuie reparata sau despre un produs de uz casnic ce necesita inlocuit, toate aceste aspecte pot influenta considerabil nu doar parerea persoanelor interesate, ci si suma totala a vanzarii.

Bineinteles, punctele de mai sus reprezinta doar o mica parte din task-urile pe care o agentie imobiliara le indeplineste cu succes. Oferind consiliere specializata, aceasta se asigura ca tranzactia finala este multumitoare pentru toate partile implicate.

La cine apelam atunci cand dorim sa vindem, sa cumparam sau sa inchiriem un bun imobil in Suceava? Cu siguranta, compania Proactiv Imobiliare ocupa primul loc pe lista recomandarilor.

Cu un portofoliu bogat de clienti, colaboratori si tranzactii incheiate, cu o echipa specializata in domeniu, dar si cu experienta vasta in indeplinirrea obiectivelor propuse, Proactiv Imobiliare Suceava iti ofera ajutorul de care ai nevoie, cu minimum de timp investit, dar si de alte resurse. Nu mai sta pe ganduri si intra pe www.proactivbusiness.ro pentru a-ti indeplini visul!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea