Financiar

Ce poti face pentru a iesi rapid dintr-un impas financiar si cum gestionezi eficient finantele

Uneori, lucrurile nu ies asa cum ne-am dori, oricat de mult ne-am stradui si oricate eforturi am depune. Iar alteori apar si situatii neprevazute care ne dau complet planurile peste cap. O defectiune a unui aparat electrocasnic sau a masinii, o achizitie de ultim moment pe care nu ai luat-o în calcul, o calatorie pe care ti-ai dorit-o dintotdeauna si acum ai, in sfarsit, oportunitatea sa o faci. Poate lucrezi de mult timp la o idee de afaceri si simti ca este momentul potrivit sa o pui în practica. Lucrurile nu sunt intotdeauna placute, asa ca sunt cazuri in care ai nevoie de o interventie medicala de urgentă ori sa platesti un tratament care depaseste posibilitatile tale financiare de moment.

Cum depasesti un impas financiar

Toate investitiile pe care ai vrea sau esti nevoit sa le faci presupun timp, planificare, eforturi si… bani, de care este posibil sa nu dispui exact atunci cand ai cea mai mare nevoie.

Una dintre variantele la care ne gandim firesc in aceasta situatie este de a apela la un credit doar cu buletinul, care este o solutie prietenoasa pentru utilizator, rapida, nu presupune completarea multor formulare si o multime de documente pe care trebuie sa le obtii de la angajator. In plus, banii ajung la tine in cel mai scurt timp posibil.

In cazul in care ai o nevoie urgenta, poti apela la ajutorul rudelor si prietenilor care, cu siguranta, te vor sprijini sa treci cu bine de momentele dificile. Desi poate iti vine greu sa soliciti un imprumut familiei sau prietenilor, gandeste-te ca iti sunt cel mai aproape si, daca situatia ar fi invers, ai face tot ce poti pentru a-i ajuta. O alta solutie este sa analizezi cu atentie obiectele de valoare de care dispui si sa te gandesti care iti sunt necesare si pe care le poti instraina fara a avea regrete. Avem tendinta sa acumulam mai multe lucruri decat ne sunt utile, iar de multe ori uitam pur si simplu ca am cumparat haine sau bijuterii de care nu avem nevoie. Cel mai simplu este sa le vinzi online, pe site-uri specializate sau in grupurile dedicate de pe retelele sociale.

Nu ar trebui sa excluzi nici posibilitatea sa-ti valorifici creativitatea si abilitatile pentru a-ti suplimenta veniturile. Fie ca te pricepi sa manufacturezi diverse obiecte decorative sau timpul liber iti permite sa oferi servicii de bona, pentru menaj sau pentru diverse reparatii, aceste activitati iti pot rotunji semnificativ veniturile.

Cum iti poti gestiona mai bine banii

Incercarile prin care trecem inseamna si lectii pe care le putem aplica in viitor pentru a evita situatiile care par la prima vedere fara iesire. Este important sa planifici resursele in avans, sa te gandesti ce cheltuieli ai luna de luna (utilitati, chirie, mancare, combustibil) si sa le achiti cu prioritate.

Pastreaza o evidenta a tuturor cheltuielilor, care te va ajuta sa vezi mai clar care sunt lucrurile de care chiar ai nevoie si care sunt sumele de bani pe care le-ai putea economisi cu putina atentie. Avem tendinta de multe ori sa cumparam lucruri care nu ne sunt necesare si de care uitam sau ne plictisim foarte repede.

Este recomandat sa punem bani deoparte pentru eventuale oportunitati sau situatii mai putin placute care pot aparea si sa stim din timp ce optiuni avem atunci cand nevoile noastre depasesc suma de care dispunem la momentul respectiv.

De multe ori, situatiile neprevazute apar exact cand suntem mai putin pregatiti sa le facem fata. De aceea, este important sa planifici din timp cheltuielile si sa fii pregatit pentru perioadele mai putin placute. Daca se intampla totusi sa ai nevoie de o mana de ajutor, ia in considerare toate aspectele inainte de a decide care este pentru tine cea mai buna varianta pentru a iesi din impas.

Sursa foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea