Financiar

# parere clienti #local #clienti

Ce gandesc clientii despre localul tau

Imagineaza-ti cat de uimita m-am simtit atunci cand, relaxandu-ma dupa serviciu pe o terasa din oras, am observat cum balustrada de sticla a terasei se transforma intr-un perete intreg de sticla! De jos pana sus. si asta cu doar cateva secunde inainte sa inceapa ropotul de ploaie neprevazuta…

 

Tu, daca esti proprietarul unei terase sau oricarui alt tip de spatiu de relaxare, vei sti cat de mare a fost bucuria mea vis-a-vis de transformarea aceasta. Faptul ca restaurantul s-a gandit din timp la ceea ce este important pentru clientii sai si a luat masurile potrivite nu doar ca m-a convins sa raman pe terasa sa, ci sa si revin si sa il recomand.

Prin urmare, astazi iti povestesc din perspectiva mea si a multor clienti care au avut o experienta frumoasa pe terasa unui restaurant.

Ai o terasa deschisa?

Cel mai imprevizibil detaliu in activitatea HoReCa, legat de spatiile exterioare de relaxare, este vremea. Daca activitatea personalului, design-ul locatiei, atmosfera interioara si produsele si serviciile oferite pot fi controlate, nu la fel se intampla si cu schimbarile meteorologice.

Daca ai deschis o terasa langa localul tau si inca nu ai acoperit-o, poate ar fi bine sa te gandesti la asta. De obicei, umbrele exista peste tot si nu fac fata soarelui si ploilor puternice, iar despre confortul termic creat nici nu mai incape vorba. Protejarea cu un acoperis fix este o solutie care limiteaza capacitatile terasei.

Atunci cand am intrat prima data in contact cu o pergola retractabila, primul gand care mi-a venit in minte a fost: „asa da!”. Voiam sa beau o cafea pe terasa, impreuna cu colegii si nu voiam sa imi imaginez ca ploaia are alte planuri pentru noi. Vazand constructia pergolei acolo, nici prea masiva si deloc fragila, am realizat ca ploaia va fi ultimul lucru la care ne vom gandi.

Am avut ocazia sa ma simt ca un client rasfatat, caruia localul i-a purtat de grija si i-a oferit tot ce a avut mai bun. Am vazut cum functioneaza pergola, cat de elegant se retrage si cat de multe aduce unei afaceri de genul acesta, atat localului cat si clientilor. Acolo nu am vazut nici macar un client nemultumit, si niciodata terasa goala!

De ce ai inca terasa deschisa?

Dupa ce am terminat de baut cafeaua pe terasa am mai stat putin de vorba cu colegii, intre timp innorandu-se destul de tare. Nu ne gandeam sa plecam, deoarece pergola se inchidea deja deasupra noastra oferindu-ne promisiunea ca suntem protejati.

Ne gandeam, intr-adevar, sa ne mutam putin mai departe de balustrada pentru ca vantul si ploaia sa nu interfereze cu starea noastra de spirit dar pana sa terminam gandul, cineva din personalul prezent apasa deja pe butonul telecomenzii si ridica balustrada de sticla.

iti mai aduci aminte de peretele de sticla de la inceputul articolului? Ne-a adus noua, si tuturor clientilor prezenti pe terasa experienta sigurantei si relaxarii intr-un mediu placut, adaptabil.

Nu cred ca ar fi deplasat sa spun ca acele inchideri din sticla imi pareau varianta Transformers pentru terase: cu doua forme si doua intrebuintari diferite la momente diferite de timp, cu rapiditatea transformarii unui sistem deschis intr-un sistem inchis si cu design-ul surprinzator de atractiv.

Sfatul clientului care se vrea surprins

Stiai ca, in general, creierul uman tine minte mai usor evenimentele neplacute din viata, in detrimentul celor placute? Iar atunci cand acestea persista pentru mai mult timp, imaginea deja formata se modifica treptat.

Cred ca iti doresti ca vizitatorii tai sa ramana cu amintiri placute legate de localul tau, nu-i asa? Orice detaliu pe care il ignori la un moment dat se va intoarce in afacerea ta mai mare si mai greu de rezolvat.

Prin urmare, fii atent la nevoile clientilor tai! Observa ce asteptari au, ce si-ar dori de la tine, si introdu treptat cate o noutate care sa ii multumeasca. Pentru imbunatatirea terasei exista atat de multe optiuni, de la pergolele despre care iti ziceam la sisteme din sticla si chiar sisteme de umbrire.

Verifica si tu aceste solutii de amenajare si gaseste si pentru terasa ta solutiile care se potrivesc cel mai bine. Castiga increderea clientilor tai!

Eu, daca ar fi sa aleg intre un local nou aparut si unul care mi-a castigat deja increderea prin eforturile sale personalizate, cui crezi ca i-as ramane loiala?

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea