Financiar

Ce firme sunt avantajate de impozitul de 3% pe venit

Microitreprinderile din servicii, comert si constructii care au profitabilitate de minimum 20% vor avea de castigat daca opteaza pentru noul impozit de 3% pe venit , scrie evz.ro.

De la 1 ianuarie, firmele mici din Romania pot alege sa plateasca fie impozitul de 16 % pe profit, pe care il platesc toate companiile, fie impozitul de 3% pe venit.

Modalitatea de taxare cu 3% din venit va avantaja firmele care au venituri mari si cheltuieli mici. , seful Consiliului National al IMM-urilor ( CNIPMMR ), estimeaza ca peste 200.000 de firme vor prefera impozitarea cu 3% a veniturilor.

 

Cine poate opta pentru impozitul de 3%

 

Impozitarea cu 3% din venit poate fi aleasa de firmele private, cu maximum noua angajati, care inregistreaza in 2011 o cifra de afaceri care nu depaseste 100.000 de euro .

Firmele care intrunesc aceste conditii trebuie sa depuna la administratiile financiare, pana pe 31 ianuarie, declaratia de mentiuni pentru persoanele juridice, asociatiile familiale si asociatiile fara personalitate juridica.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea