Financiar

#tineri intreprinzatori #ajutor financiar #conditii

Ce conditii trebuie sa indeplineasca tinerii intreprinzatori pentru a lua bani de la stat

Ordonanta care stipuleaza ca tinerii, cu o varsta mai mica de 35 de ani, sunt sprijiniti financiar de stat, urmeaza sa fie aprobata de Guvern in luna februarie, scrie gandul.info.

Executivul va oferi un ajutor nerambursabil de cel mult 10.000 de euro, reprezentand maximum 30% din valoarea totala a proiectului de investitii, tinerilor care isi infiinteaza prima societate comerciala .

Pe langa suma primita de la stat, tinerii intreprinzatori vor beneficia si de scutiri fiscale. Astfel, ei nu vor plati taxele pentru operatiunile de inmatriculare a firmelor, efectuate la oficiile registrului comertului. Proiectul Executivului prevede ca nu se vor plati contributiile de asigurari sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de patru salariati, angajati pe durata nedeterminata.

In plus, cei dare doresc sa contracteze imprumuturi bancare pentru realizarea unor produse destinate exportului sau doar pentru dezvoltarea propriei activitati vor putea beneficia de garantii de stat.  Ele se ridica la cel mult 89% din valoarea imprumutului, dar nu pot depasi 800.000 de euro.

Iata ce conditii trebuie sa indeplineasca un tanar care doreste sa isi deschida propria afacere:

1.    In momentul obtinerii facilitatilor de finantare, intreprinzatorul este obligat sa angajeze cel putin doi salariati.

2.    Obiectul de activitate al firmei sa nu aiba mai mult de cinci grupe de activitati CAE: Microintreprinderea nu trebuie sa se ocupe cu:  intermedieri financiare si asigurari, tranzactii imobiliare , activitati de jocuri de noroc si pariuri, productie sau comercializare de armament, munitii, explozibili, tutun, alcool, plante si substante aflate sub control national, precum si activitatile excluse de normele europene cu privire la ajutorul de stat

3.    In cazul in care pentru anul in curs cifra de afaceri depaseste echivalentul in lei a 500.000 de euro, statul nu va mai acordat facilitile prevazute in aceasta ordonanta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea