Financiar

#comisioane banci #card debit

Ce comisioane au bancile pentru cardul de debit?

Cei mai multi angajati folosesc carduri de debit , dar prea putini cunosc toate costurile pe care un astfel de instrument le implica. Trebuie stiut ca fiecare banca, la crearea unui card, va face si un cont curent .

In general, cand se renunta la un card, clientul trebuie sa stie ca este necesar sa inchida si contul curent, relateaza Evenimentul Zilei. Comisionul de retragere de la bancomatele altor banci este de 0,5% plus 2,5 lei pentru majoritatea cardurilor, exceptie facand BCR si BRD.

Pentru verificarea soldului de pe card comisioanele sunt cuprinse intre 0,2 si 0,5 lei. La cardul de debit al BCR, comisionul pentru retragerea de bani din alte bancomate decat cele BCR este de 0,5% din suma luata plus 3,5 lei. La BRD, acest comision, de retragere din alte ATM-uri decat cele ale bancii, este de 1% din suma retrasa plus 3,5 lei pe tranzactie.

Administrarea cardului Visa Classic in lei la BRD costa anual 20 de lei. Banca mai percepe si un comision lunar pentru gestionarea contului curent, acesta fiind de 0,6 euro sau echivalentul in lei al sumei.

Unul dintre cele mai avantajoase carduri pare a fi, din punctul de vedere al costurilor, cel de la Piraeus Bank , pentru care ai un cost de 0 lei la emitere, reemitere in cazul in care este pierdut sau reinnoire. Comisionul pentru retrageri de bani de la un ban comat Piraeus din Grecia este de 0,2% din suma retrasa.

La Unicredit Tiriac , cardul de debit Visa Electron percepe o taxa pentru card principal de 72 de lei, iar la un pachet- standard acesta scade pana la 20 de lei. La ING Bank, taxa este de 20 de lei, iar pentru cardul Visa Electron International se mai percep alti 28 de lei (14 lei in primul an).

Raiffeisen Bank are un comision de administrare anuala la cardul de debit de 5 lei si o taxa lunara de intretinere a cardului de 1,5 lei. La CEC, Cardul de Debit Standard necesita un minim de 5 lei in cont, nu are taxa pentru deschiderea contului de card, in schimb comisionul lunar de administrare este de 0,7 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea