Financiar

#imobiliare #apartament #locuinta

Ce cauta cumparatorii la o locuinta

Cele mai cautate locuinte de pe piata sunt cele de doua sau trei camere. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de MagazinulDeCase.ro.

Studiul, bazat pe datele furnizate de un esantion de 454 de potentiali cumparatori de locuinte din Bucuresti, a fost efectuat pe baza informatiilor colectate in perioada 1 martie-15 iulie 2010.

Cei mai multi cumparatori cauta apartamente de doua sau trei camere. 34% cauta doua camere, 30% trei camere, in timp ce garsonierele sunt cautate de 19% dintre cumparatori, iar casele de 13%.

Apartamentele de patru camere sunt cautate de doar 5% dintre potentialii cumparatori.

In functie de zona, apartamentele din Sectorul 3 sunt cele mai cautate, 22,5% dintre cumparatori preferand aceasta zona. Cate 16% dintre cautari s-au indreptat inspre Sectorul 2 si Sectorul 6 , in timp ce sectoarele 1 si 4 au fost cautate de cate 15% dintre cumparatori.

Zonele din imprejurimea Bucurestiului sunt preferate de doar 12% dintre cei care au participat la studiul MagazinulDeCase.ro.

Cumparatorii care cauta garsoniere au preferat in proportie de 31% Sectorul 3, cartierele cele mai cautate fiind Titan si Dristor.

28% din potentialii cumparatori de apartamente au optat pentru Sectorul 3, urmat de Sectorul 2 cu 19%. Pe ultimul loc s-a situat Sectorul 5, cu doar 3% dintre preferinte.

Potentialii cumparatori sunt dispusi sa plateasca in medie 41000 de euro pentru o garsoniera si 57.000 de euro pentru un apartament cu doua camere.

In segmentul caselor, Ilfov se afla in pe primul loc in topul preferintelor, cu 30%, in timp ce Sectorul 3 este doarit de doar 4% din cumparatori. Pretul mediu pe care clientii sunt dispusi sa il plateasca este cuprins intre 100.000 si 150.000 de euro.

Studiul efectuat de MagazinulDeCase.ro a relevat o importanta din ce in ce mai mare acordata pretului. Daca pana acum, romanii acceptau un pret mai mare pentru o locuinta complet utilata si renovata, acum ei prefera sa plateasca un pret cat mai mic si sa efectueze singuri modificarile dorite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea