Financiar

#notariat bucuresti #notar #divort #bucuresti

Cautati un notariat in sectorul 1 Bucuresti? Cautati mai bine, mai repede si mai inteligent aici!

Atunci cand cumperi o proprietate, o casa, un apartament sau dezbati o succesiune, trebuie sa apelezi si la serviciile unui notar. Este un pas obligatoriu pentru buna functionare a lucrurilor, conform legii. Daca esti din Bucuresti, din sectorul 1 si cauti un notar in acest oras, poti apela la serviciile unui Notariat din Sector 1 Bucuresti  care constau in:

  • Consultatii juridice, divorturi, proceduri succesorale/mosteniri, testamente
  • Procuri, declaratii, legalizari, traduceri legalizate
  • Contracte de vanzare, contracte de comodat, contracte de intretinere, contracte de imprumut, contracte de ipoteca, antecontracte, donatii si altele.

Biroului notarial Stoica Sebastian Eduard a deschis la finele anului trecut un sediu nou in Bucuresti, pe str. George Enescu, nr. 27-29, parter, in incinta Palatului UGIR, Piata Romana, sector 1. Acest notar ofera servicii profesionale, rapide si de calitate inalta, persoanelor fizice si juridice. Datorita seriozitatii si eficientei, acest notar a castigat in scurt timp increderea solicitantilor.

Notarul are experienta in domeniu si ofera si o serie de avantaje clientilor care apeleaza la serviciile sale.

Toate procedurile juridice sunt analizate cu atentie si sunt programate si solutionate in timp optim. La incheierea actelor, notarul ofera explicatii cu privire la efectele juridice. De asemenea, notarul se ocupa de incheierea actelor juridice si face deplasari doar pe circumscriptia Tribunalului Bucuresti. Pentru autentificarea actelor juridice constitutive de drepturi reale imobiliare, aici se verifica situatia juridica a bunul imobil. Notarul va solicita anumite acte, cum este spre exemplu titlul de proprietate al instrainatorului acelui imobil.

La acest birou notarial se ofera respect si o atentie deosebita tuturor clientilor, se emit bonuri fiscale si chitante pentru serviciile realizate. Alte avantaje sunt: garantarea respectarii legii si siguranta privind aspectele legale a tranzactiilor.

Comparativ cu alte birouri notariale, unde timpul de asteptare este mai indelungat, aici este doar de 10-20 de minute, el depinde de volumul de lucru. Sunt documente care sunt redactate doar in cateva minute, pe loc, ca de exemplu legalizarea specimenului de semnatura, copii legalizate pe inscrisuri, legalizarea semnaturii traducatorului, certificarea unor fapte.

Pentru traduceri legalizate, biroul notarial colaboreaza cu un traducator autorizat profesionist care poate face traduceri in peste 20 de limbi straine. Acesta poate indeplini procedura apostilarii si supralegalizarii actelor. Legalizarea semnaturii traducatorului autorizat se face conform legii. inscrisul se traduce apoi, se aduce la notar in original si in copie legalizata. Traducatorul trebuie sa traduca tot textul prezentat si sa nu schimbe nimic. in cazul in care i se cere sa traduca doar o parte din text, atunci se va conforma solicitarii. Copia de pe inscrisul tradus trebuie sa fie semnata de traducatorul autorizat, sa aiba stampila acestuia.

Pentru valabilitatea actului notarial in strainatate, este nevoie de supralegalizarea semnaturii, a sigiliului, apostilarea de catre Camera notarilor publici. Actele notariale se apostileaza sau supralegalizeaza potrivit legii. Apostila este aplicata de Camera notarilor publici, ea arata ca actul a fost supus procedurii notariale. Ea demonstreaza veridicitatea semnaturii, identitatea sigiliului, a stampilei pe act, calitatea serviciului oferit de semnatarul procedurii. Actele notariale sunt apostilate sau supralegalizate la solicitarea titularului actului.

Notarul public poate legaliza semnaturile pe inscrisuri ale partilor. in acest caz partile se prezinta la notar pentru legalizarea semnaturii lor. Exemplarele inscrisului nu trebuie sa fie semnate, ele se semneaza in fata notarului. Prin legalizarea de catre notar acesta face dovada ca partile au fost prezente in fata sa si au semnat inscrisul in prezenta lui. Notarul nu raspunde de continutul inscrisului, el verifica doar ca acesta sa nu fie contrar legii. O copie a inscrisului se opreste la biroul notarial.

Notarul poate legaliza si sigiliul/stampila unei persoane juridice, sau a unei entitati fara personalitate juridica.

Acest notar din Bucuresti realizeaza in timp scurt si procedurile succesorale notariale, la cererea mostenitorilor dar si a altor persoane interesate. Aceasta este de competenta notarului public (daca este nelitigioasa) sau a instantei judecatoresti (daca este litigioasa).

Persoanele care decid sa divorteze pot face asta mai repede la notar. in prezent procedura de divort prin acordul ambilor soti este rapida la notar si daca aceste persoane au incheiat casatoria in Bucuresti sau au ultima locuinta comuna in Bucuresti, pot apela la serviciile biroului notarial Stoica Sebastian Eduard din sectorul 1 a acestui oras.

Acest notar va inregistra cererea de divort primita, prin urmare va exista un numar de inregistrare unic la nivel national in RNECD – Registrul National de Evidenta a Certificatelor de Divort. Apoi notarul va putea continua procedura de divort. Sotii se vor prezenta in fata notarului cu cererea si isi vor exprima si consimtamantul cu privire la desfacerea casatoriei. Sunt necesare si o serie de copii de pe acte ale celor doi soti si eventual de pe actele copiilor, daca este cazul. Legea spune ca originalul certificatului de casatorie va fi retinut de notar doar pana la eliberarea certificatului de divort. Sotii vor primi un termen de 30 de zile din momentul inregistrarii cererii de divort, pentru a reflecta asupra acestei decizii.

Programul biroului notarial Stoica Sebastian Eduard este de luni pana sambata inclusiv, intre orele 09:00 – 17:00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea