Financiar

#economii #salarii #achizitie apartament

Cate salarii trebuie sa economiseasca un roman pentru a-si cumpara un apartament

Pentru a-si putea achizitiona un apartament cu 4 camere, in valoare de 94.000 de euro, un roman trebuie sa stranga nu mai putin de 300 de salarii, potrivit unui studiu recent realizat de site-ul imobiliare.NET.

Conform studiului, cu un venit mediu de 500 de euro, din care se scad cheltuielile lunare pentru o singura persoana, un roman cu un venit mediu ar ramane cu 320 de euro din salariu, bani pe care ar trebui sa ii economiseasca timp de 107 luni, pentru a reusi sa isi achizitioneze macar o garsoniera in valoare de 34.000 de euro.

De asemenea, pentru a-si cumpara un apartament cu 2 camere, care costa 53.000 de euro, un roman ar trebui sa stranga salariul, in acesta fiind incluse si cheltuielile lunare, timp de 165 de luni, in timp ce pentru achizitionarea unui apartament cu 3 camere, de 72.000 de euro, ar trebui sa economiseasca 64% din salariul timp de 225 de luni, mai arata studiul.

Sursa foto: comunicatedepresa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea