Financiar

#cresteri pret 2009 #asigurare auto obligatorie #tarife rca majorate

Cat vom plati pe RCA in 2009?

Asigurarile auto obligatorii pentru anul viitor se vor scumpi fata de 2008 din cauza numarului mare de accidente inregistrate si a scumpirii pieselor auto. Declaratiile actorilor din piata si ale reprezentantilor CSA sunt contradictorii.

"Tarifele practicate de asiguratori la RCA pentru 2009 vor creste cu cel mult 10 la suta, ca urmare in special a limitarii comisionului practicat de intermediari la 15 la suta", a declarat Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), citat de Jurnalul National.

Companiile de asigurari vor publica, in perioada imediat urmatoare, noile tarife, dupa ce au primit de la CSA reautorizarea pentru RCA.

In principiu, asiguratorii au dreptul la o marja de plus/minus 25% fata de tarifele RCA notificate la CSA. Insa firmele anunta majorari mai substantiale, vorbind chiar de o dublare a tarifelor. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea