Financiar

#alegeri parlamentare #alegeri decembrie #cursul leu/euro

Cat va fi cursul leu/euro dupa alegerile parlamentare din decembrie

Leul nu se va deprecia foarte mult in raport cu moneda europeana, potrivit economistilor de pe piata de profil. In prognoza economistilor bancilor comerciale, reuniti in Asociatia Analistilor Financiar Bancari din Romania (AAFBR), se arata ca media cursului pentru luna decembrie va fi de 4,55 lei/euro.

In ceea ce priveste valorile minime si cele maxime, acestea vor fi de 4,50, respectiv 4,70 lei/euro.

Majoritatea analistilor spune ca, desi dupa alegerile parlamentare din decembrie vor exista tensiuni politice majore menite sa duca la puternica devalorizare a leului, Banca Nationala a Romaniei va interveni pe piata si nu va permite ca un euro sa coste mai mult de 5 lei.

"Noi avem ancore destul de puternice, e posibil sa avem si un nou acord cu FMI, astfel ca nu ma astept la fluctuatii prea ample ale cursului, nici chiar in perioada de la alegeri la formarea noului Guvern. N-as vrea sa dau vreo cifra, dar cu siguranta BNR nu va permite trecerea pragului de 5 lei pentru un euro in acele zile", a declarat, pentru Adevarul, Radu Craciun, unul dintre membrii AAFBR.

Sursa foto: rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea