Financiar

#consum #munca #bere #medie europeana #evenimente

Cat trebuie sa munceasca un roman pentru a-si cumpara o bere

Un roman trebuie sa munceasca aproximativ 25 de minute pentru a-si putea cumpara o bere, in conditiile in care media europeana este de 5 minute. Cu toate acestea, romanii ocupa primele locuri pe continent in ceea ce priveste consumul de bere, potrivit datelor furnizate de Asociatia Berarii Romaniei.

Romania ocupa locul sase in Europa, dupa Cehia, Austria, Germania, Polonia si Lituania, cu un consum mediu de 90 de litri de bere pe cap de locuitor, in 2012.

Pentru cele 180 de beri consumate pe un an, un roman trebuie sa munceasca peste 4.400 de minute, ceea ce inseamna mai mult de 73 de ore.

Romanii consuma cea mai multa bere in cadrul anumitor evenimente si in perioada verii. In 2012, piata berii din Romania a crescut cu 7%, la 18,2 milioane de hectolitri.

"Evenimentele sportive din vara anului trecut si vremea buna au dus la cresterea consumului, nu cresterea nivelului de trai al populatiei", a declarat Constantin Bratu, directorul general al Asociatiei Berarii Romaniei.

Piata ramane, totusi, la mare distanta de maximul istoric de 20,2 milioane de hectolitri atins in anul 2008.

Sursa foto: enational.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea