Financiar

#mancare #romani #cheltuieli

Cat cheltuiesc romanii pe mancare

Romanii isi cheltuiesc cea mai mare parte a veniturilor pe mancare. Potrivit ultimelor date furnizate de Institutul National de Statistica, aproximativ 42% din totalul cheltuielilor pe care le fac romanii sunt pentru mancare.

In total, conform estimarilor europene, romanii cheltuiesc in medie 1.000 de euro pe an pe mancare, ceea ce inseamna aproximativ 83 de euro pe luna, adica de doua ori mai putin decat cheltuieste un german sau un austriac.

Daca raportam insa aceste cifre la veniturile medii, efortul pe care il fac romanii este unul foarte mare, tinand cont ca un german castiga de aproape cinci ori mai mult decat un roman.

In ceea ce priveste cheltuielile pentru masa de Paste, romanii au cheltuit 730 de milioane de lei, echivalentul a 165 de milioane de euro. Din acesti bani, romanii si-au achizitionat aproximativ 8 milioane de cozonaci, 50 de milioane de oua si zeci de kilograme de carne de miel, potrivit ultimelor sondaje realizate cu cateva zile inainte de sarbatorile pascale.

Sursa foto: www.rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea