Presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara ( Romalimenta ), Sorin Minea , considera ca produsele din carne procesata s-ar putea scumpi cu pana la 10% in primele luni ale lui 2012.
"Este posibil ca preturile produselor din carne procesata sa creasca in primele luni ale anului viitor cu pana la 10%, deoarece agentii agentii economici vor incerca, in acest mod, sa amortizeze majorarea cheltuielilor cu procesarea din acest an", a mentionat acesta.
Sorin Minea considera ca principalele motive pentru aceste scumpiri sunt reprezentate de cresterea pretului la gaze si curent electric .
"Desi pretul curentului electric si al gazelor naturale a crescut semnificativ pe parcursul lui 2011, procesatorii de carne nu au aplicat scumpiri mai mari de 2% pana acum, ceea ce inseamna ca la ora actuala merg in pierdere.
Ca urmare, singura solutie pentru a ramane pe piata este fie scumpirea produselor procesate in primele luni ale lui 2012, fie modificarea compozitiei acestora in sensul scaderii calitatii carnii folosite", a afirmat Minea.
Pe de alta parte, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase (ROMPAN), Aurel Popescu, sustine ca este putin probabila o crestere a pretului produselor de panificatie pana in luna martie 2012.
#scumpiri #scumpire #carne #scumpire alimente
Carnea s-ar putea scumpi in 2012
Carnea s-ar putea scumpi in 2012 Presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara (Romalimenta), Sorin Minea, considera ca produsele din carne procesata s-ar putea scumpi cu pana la 10% in primele luni ale lui 2012.- 2011-12-20 2011-12-20
Articole din financiar
Cauta-ti perechea