Financiar

#capitala #alimente #romani #provincie #costuri alimene #diferente preturi

Orasele cu cele mai scumpe produse alimentare din Romania

Romanii care locuiesc in orasele din provincie cumpara alimente mult mai scumpe decat cei din Bucuresti, unde veniturile sunt cu 93% mai mari.

Desi puterea de cumparare este semnificativ mai mica in orasele din provincie fata de Bucuresti, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica, cel mai scump se traieste in orase precum Miercurea Ciuc, Alexandria sau Constanta.

Astfel, un kilogram de cartofi este mai scump fata de Capitala in orase precum Alexandria, Cluj-Napoca, Constanta, Miercurea Ciuc si Pitesti, iar diferenta de pret este de cel mult 0,33 de lei. In Capitala, pretul unui kilogram de cartofi este de 2,05 lei, potrivit datelor din luna februarie.

Ceapa este mai scumpa in Alexandria, Constanta, Mircurea Ciuc, Arad, Brasov sau Drobeta Turnu Severin. Un kilogram de usturoi costa in Capitala 12,33 de lei, adica cu 85% mai putin decat in Tulcea.

Morcovii sunt mai scumpi cu 1 leu in Drobeta Turnu Severin fata de Bucuresti. De asemenea, un kilogram de branza din lapte de oaie costa cu pana la 2,5 lei mai mult fata de Capitala in Targoviste, Cluj-Napoca sau Resita.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea