Financiar

#romania #criterii #banci #alegere

Care sunt criteriile dupa care romanii isi aleg bancile

Un studiu realizat recent de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) - National Banking Index arata ca romanii isi aleg banca in functie de incredere si amabilitate, in vreme ce oferta propriu-zisa a institutiei respective cade pe un plan secundar.

Jumatate din romanii care folosesc serviciile bancare autohtone spun ca sunt multumiti de relatia pe care o au cu banca. Ei considera insa ca toate serviciile avantajeaza doar bancile.

Potrivit acelasi studiu, au foarta multa incredere in banci doar trei procente din utilizatorii de servicii bancare , 41% au multa incredere, 40% putina incredere, iar 13 % foarte putina incredere.

Statistica arata ca banca cu cea mai mare notorietate in randul romanilor este BCR (34%). Pe locurile urmatoare se situeaza BRD (18%), Banca Transilvania (13%), Raiffeisen Bank (11%) si Bancpost (5%).

Unul din 10 utilizatori de servicii bancare, cu domicilul in mediul urban, intentioneaza sa contracteze un credit la banca in viitorul apropiat, se arata in acelasi studiu.

In ceea ce priveste economiile pe care le fac romanii, doar 38% dintre cei care folosesc produse bancare reusesc in fiecare luna sa puna bani deoparte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea