Financiar

#salariu minim

Care este venitul minim pentru o viata decenta

Curtea Constitutionala va decide, pe 14 iulie, legea care stabileste venitul minim pentru un trai decent, care ofera un punct de referinta pentru salariul minim legal.

Presedintele Klaus Iohannis a returnat legea in Parlament pentru revizuire in decembrie anul trecut trecut, insa parlamentarii au trecut-o din nou pe 3 iunie, fara modificari.

Partidul Liberal de guvernamant (PNL) a contestat legea la Curtea Constitutionala pe 10 iunie. Proiectul de lege nu este obligatoriu pentru Guvern. Acesta nu leaga salariul minim statutar cu venitul minim pentru o viata decenta, dar ofera un punct de referinta pentru care ar trebui sa converga salariul minim.

Venitul care ar sustine un trai decent pentru un singur adult a fost calculat, potrivit proiectului de lege, la 2.621 de lei (540 de euro).
Intre timp, o gospodarie cu un copil are nevoie de 5.708 de lei (1.176 de euro). Salariul net minim in Romania este in prezent de 1.347 de lei (277 de euro).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea