Financiar

#comisioane #cumparaturi #banci #tranzactii #card de debit # cont de economii #acces bani

Cardul de debit: avantaje si dezavantaje

Cardul de debit este un instrument de plata care iti ofera acces 24 de ore din 24, sapte zile pe saptamana, la suma disponibila in contul tau.

Costurile cardului de debit

Mare parte dintre banci percep anumite taxe pentru comisioanele efectuate cu cardul de debit. Printre acestea, se numara taxa anuala de administrare, care se plateste de regula la inceput de an. Asadar, este important ca, in cazul in care nu mai folosesti cardul de credit, sa soliciti bancii inchiderea contului. In caz contrar, taxa va fi retrasa din cont in continuare.

Un alt comision este cel de retragere numerar. In general, se plateste 0.2% pentru fiecare operatiune efectuata la bancomatul bancii emitente. Comisioanele sunt mai mari daca se folosesc bancomatele altor banci.

Cardul de debit iti ofera acces la banii din cont

Multumita cardului de debit, poti avea acces la orice ora la banii din contul tau. Astfel, ai acces permanent la venituri si ii poti retrage atat de la ghiseu, cat si la bancomate. Avantajul cardului de debit este ca vei reusi sa eviti cozile infernale din zilele aglomerate si vei putea retrage bani chiar si in timpul noptii.

Tranzactii prin debit direct

O alta functie importanta a cardului de debit este ca iti permite sa accesezi serviciul de debit direct. Prin intermediul acestui serviciu, iti poti plati facturile direct din contul tau, fara sa te mai deplasezi la banca. Astfel, banca este mandatata sa plateasca facturile catre furnizor, iar tot ceea ce trebuie sa faci tu este sa alimentezi cardul cu suma potrivita.

Cumparaturi direct cu cardul

Daca nu iti place sa tii foarte multi bani in portofel, iti poti deschide un card de debit. Astfel, plata cumparaturilor va fi mai simpla si nu vei mai sta cu teama banilior din portofel. Unul dintre dezavantajele folosirii acestui sistem este ca nu toate magazinele au adoptat aceasta forma de plata. Asadar, verifica daca poti sa platesti cu cardul, inainte de a te apuca de cumparaturi.

Cont de economii

Pentru a pune bani deoparte, poti alege ca in fiecare luna sa iti fie transferati banii din contul curent intr-un cont de economii. Aceasta suma va fi blocata si nu va fi vizibila daca iti verifici contul de la un bancomat. Acest serviciu te ajuta sa economisesti banii in fiecare luna.

Sursa foto: allieddebtconsolidationloans.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea