Financiar

#caldura #radet #pret gigacalorie # pret incalzire

Caldura va fi cu pana la 25% mai scumpa, la iarna

Facturile pentru incalzirea apartamentelor vor creste cu 10-25% in aceasta iarna, fata de iarna trecuta, a declarat directorul Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti, Mihai Becheanu.

Pretul mediu pentru o factura de caldura va fi de 200 de lei pentru un apartament de doua camere , potrivit directorului RADET.

In 2011, din cele 580.00 de locuinte din Bucuresti, 1.060 s-au debransat de la incalzirea in sisstem public. In 2010, 1.100 de apartamente au facut acest lucru.

Numarul locuitorilor din Capitala cu venituri nete de 1.500 de lei pe membru de familie si care vor plati tarif intreg al gigacaloriei, de 318 lei, este de doar 2.800. Restul vor plati tariful subventionat, de doar 170 lei, potrivit declaratiilor facute de Sorin Oprescu .

Pretul gigacaloriei pentru bucuresteni , fara subventii, este de 318 lei cu TVA. 40% din acest pret este perceput de RADET, compania care furnizeaza apa calda si caldura in Bucuresti. Restul este perceput de producatorul ELCLEN.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea