Financiar

#general motors #urcare #inchidere #bursa tokio

Bursa nipona a inchis sedinta in urcare

Bursa din Tokyo a incheiat sedinta de luni in urcare , in contextul in care anuntul privind un plan de salvare a gigantilor auto americani a adus relaxare in piete, relateaza AFP.

Conform datelor de la inchidere , indicele Nikkei 225 a incheiat sedinta in urcare cu 135,26 puncte, sau 1,57%, la 8.723,78 puncte.

Indicele Topix a avansat cu 14,29 puncte, sau 1,71%, la 848,72 puncte. Presedintele George W. Bush a spus vineri ca autoritatile din SUA vor furniza producatorilor auto, puternic loviti de criza, ajutor financiar , pe masura ce acestia vor implementa planuri de restructurare , pentru ca o prabusire a lor ar impinge economia SUA intr-o recesiune profunda.

"Poporul american vrea ca producatorii auto sa reuseasca sa depaseasca problemele si asa vreau si eu", a declarat presedintele american, anuntand ca acorda un ajutor de 17,4 miliarde dolari producatorilor auto. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea