Financiar

#bursa tokyo #inchidere pe rosu #previziuni castig

Bursa din Tokyo a inchis pe rosu

Bursa nipona a incheiat sedinta de miercuri in scadere, in contextul in care investitorii continua sa fie afectati de estimarile facute de Toyota, privind primele pierderi din istoria companiei.

Conform datelor de la inchidere , indicele Nikkei 225 a scazut cu 206,68 puncte, sau 2,37%, la 8.517,10 puncte. Indicele Topix a pierdut 21,73 puncte, sau 2,56%, la 826,99 puncte, informeaza AFP.

Toyota Motor Corp, cel de-al doilea fabricant de autoturisme din lume, a estimat luni prima pierdere operationala din ultimii 71 de ani , din cauza scaderii drastice a vanzarilor in America de Nord si Europa si pe fondul aprecierii yenului.

Toyota prevede ca pierderile din anul financiar ce se va incheia in martie s-ar putea ridica la 150 miliarde yeni (1,7 miliarde dolari), comparativ cu estimarea anterioara, ce presupunea un profit operational de 600 miliarde yeni, a anuntat grupul intr-un comunicat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea