Financiar

#romani #buletin #buletin cu cip #introducere buletin cu cip

Buletinele cu cipuri, o sperietoare pentru romani! Iata de ce se tem

Nici nu au fost emise ca noile carti de identitate cu cip, care vor fi eliberate incepand cu data de 1 aprilie, au si creat controverse si mari temeri printre romani.

Multi dintre romani se tem ca, prin intermediul noilor buletine, li se va fura identitatea sau vor putea fi urmariti in timp real.

Toate aceste temeri vin dupa ce autoritatile au anuntat ca noile carti de identitate vor contine elemente de securitate mult mai avansate, precum un cip care va stoca datele personale ale detinatorului intr-un format electronic.

Cei mai indignati par sa fie credinciosii si preotii, care au lansat deja prosteste prin care cer eliminarea cipurilor. Multi bucuresteni au manifestat fata de introducerea buletinelor biometrice inca din 2009.

"Nicidecum nu acceptam buletinele cu cipuri! Niciun fel de cip! Noi suntem un popor liber, un popor crestin, ortodox. Cel ce are credinta ramane cu Hristos", a declarat Parintele Ioan de la Rarau.

Autoritatile au asigurat insa ca imaginea faciala si amprentele digitale securizeaza 100% actele, iar cipul nu emite niciun fel de semnal care sa puna in pericol identitatea cuiva.

Sursa foto: ziarulactualitatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea