Financiar

#buget #salariu #deficit bugetar # buget 2012 # buget pensii # buget salarii

Bugetul de pensii si salarii ramane neschimbat in 2012

Proiectia bugetara pentru 2012 nu va cuprinde o alocare suplimentara pentru pensii si salarii , comparativ cu anul in curs, astfel ca acestea vor fi la nivelul lui 2011, a anuntat ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu .

"Am propus un buget cu un deficit de 1,9%, iar cheltuielile cu salariile si pensiile vor fi la nivelul lui 2011", a declarat Ialomitianu.

La randul sau, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu , a aratat ca deciziile luate de politicieni, precum sunt cele ale premierului grec Papandreou, pot avea un impact negativ asupra pietelor financiare, iar acest precedent face ca Guvernul sa abordeze prudent chestiunea construirii bugetului de stat pentru anul viitor.

In 2012, deficitul nu va fi mai mare de 1,9%, in conditiile in care costurile finantarii unui buget mai mare s-ar putea sa fie prohibitive, iar cresterea economica prognozata este de 1,75%.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea