Financiar

#sindicate #bugetari #salarii

Bugetarii cu salarii mici ar putea primi sporuri de 20-30%

Secretarul general de la Publisind, Gabriel Chifu, a spus ca specialistii Ministerului Muncii analizeaza posibilitatea acordarii de sporuri de 20 - 30% din venit, bugetarilor care au , anuntul fiind facut de secretarul de stat, Valentin Mocanu , la discutiile cu sindicatele.

Sindicalistii au precizat ca bugetarii au in continuare veniturile diminuate, in unele cazuri cu pana la 50%.

Gabriel Chifu a declarat ca sunt angajati in asistenta sociala care au un venit lunar de 480 de lei, dupa reincadrarile facute in luna ianuarie.

"Secretarul de stat Mocanu (Valentin Mocanu - n.r.) a facut o propunere, ca se va incerca, ca pentru cei cu salarii mici sa poata fi acordat un spor de 20 - 30%", a declarat secretarul general de la Publisind.

Intrebat ce inseamna "salarii mici", Chifu a precizat ca, in opinia Guvernului, in aceasta categorie ar intra bugetarii care primesc 600 - 700 de lei, iar sindicalistii cred ca plafonul ar trebui stabilit la 1.000 de lei.

Intalnirea de la Ministerul Muncii a fost organizata dupa ce, in 15 aprilie, reprezentantii Guvernului au promis ca vor discuta miercuri cu toti liderii sindicatelor din administratia publica pentru gasirea de solutii la problemele lor.

Aproximativ 200 de functionari publici din SNFP au protestat, atunci, la sediul Guvernului , timp de doua ore.

Sindicalistii SNFP sustineau ca le sunt incalcate mai multe drepturi constitutionale, printre care cel la negocieri colective, la executarea contractului colectiv de munca si cel prin care aceste contracte reprezinta legea partilor.

De asemenea, sindicalistii mai reclamau nerespectarea de catre Guvern a hotararilor judecatoresti prin care instantele recunosc drepturile angajatilor din sistemul public si prin care obliga angajatorul sa le plateasca acestora drepturile legale, precum si faptul ca orele suplimentare nu le sunt platite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea