Financiar

#top #chirie #spatiu industial #bucuresti

Bucurestiul, pe locul 38 in topul celor mai scumpe orase dupa costul spatiilor industriale

Chiriile pentru spatiile industriale din Bucuresti s-au mentinut constante anul trecut, la 48 euro pe metru patrat pe an, Capitala pastrandu-si astfel pozitia 38 in topul celor mai scumpe 49 orase dupa costurile de ocupare a acestui tip de spatii.

La sfarsitul anului trecut, costul anual de ocupare a spatiilor industriale din Bucuresti, incluzand chiria si cheltuieli cu diverse servicii, era de 60 de euro/ mp , (respectiv 5 euro/mp/luna), din care 48 de euro/mp/an (4 euro/mp/luna) reprezenta costul de inchiriere , se arata in studiul Industrial Space Across the World 2009 realizat de Cushman&Wakefield.

"Piata industriala din Romania a incetinit pe parcursul anului trecut, pe fondul reducerii cererii in actualele conditii economice. Bucurestiul nu a inregistrat nicio modificare la nivelul chiriilor in 2008, desi presiunea pe piata a crescut incepand din a doua parte a anului. Previziunile arata o continuare a scaderii cererii si o reducere a dezvoltarilor speculative", se mentioneaza in raportul citat de Mediafax.

Celelalte capitale din regiune, precum Sofia, unde costul de ocupare se ridica la 79 euro/mp/an, si Varsovia - 74,4 euro/mp/an se pozitioneaza inaintea capitalei Romaniei.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea