Financiar

#locuinta #casa #aparament #credit

Bucurestenii vor locuinte mai ieftine de 100.000 euro

Peste 90% dintre bucuresteni isi doresc sa cumpere apartamente la preturi sub 100.000 de euro , doar 2% permitandu-si sa cumpere locuinte de peste 150.000 de euro, arata portalul imobiliar Imopedia, care a analizat informatiile primite atat de la vizitatorii targurilor de profil din acest an, cat si de la utilizatorii de internet.
Procentul celor care nu-si permit case care depasesc 100.000 de euro a crescut fata de primavara acestui an, cand se ridica la doar 85%. Potrivit Imopedia, programul "Prima Casa" a determinat o crestere importanta a cererii pe segmentul apartamentelor care se incadreaza in plafonul stabilit de stat, de 60.00 de euro. Astfel, cererile pe acest segment s-au dublat, de la lansarea programului.
De cealalta parte, doar 2% dintre bucuresteni spun ca si-ar permite un apartament de peste 150.000 de euro.
In ceea ce priveste tipul locuintelor, 85% dintre cei care si-au cumparat case in aceasta toamna si-au ales apartamente in blocuri. Procentul este, insa, cu 5% mai mic decat era in primavara. Potrivit reprezentantilor Imopedia, diferenta a fost cauzata de scaderea preturilor, care i-a facut pe unii cumparatori sa se orienteze catre case.
Totodata, jumatate dintre bucurestenii care si-au cumparat o locuinta au achitat-o cu bani gheata, iar 35% au apelat la credite prin programul Prima Casa .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea