Financiar

#piata de capital #brokeri #optimism #termen scurt

Brokerii - optimisti pe termen scurt, pesimisti pe termen lung

Analistii de pe piata de capital considera ca, desi pe termen scurt cotatiile principalelor actiuni la BVB ar putea sa mai creasca usor, pe termen lung bursa autohtona va continua trendul descrescator.

"Faptul ca investitorii sunt mai moderati, insa si tot mai optimisti , este unul dintre motivele pentru care ne mentinem asteptarile pozitive pentru luna decembrie. Increderea investitorilor in atingerea obiectivelor privind investitiile personale a crescut, comparativ cu lunile trecute. Interpretam pozitiv si incurajator faptul ca per total, investitorii au asteptari reduse legate de evolutia portofoliilor lor in urmatoarele 6 luni", considera analistii de la Prognosis.ro.

Potrivit acestora, pentru ca piata bursiera romaneasca a trecut prin momente de panica exagerata, minimele atinse ar fi greu de retestat pe termen scurt. De acum inainte analistii citati se astepta mai degraba la asezari si reajustari ale indicilor si acumulari in piata de capital. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea