Financiar

#credit #imprumut #broker #lichiditati #dosar #banca.

Brokerii: bancile nu mai refuza dosarele de credit ale clientilor eligibili

Brokerii de credit sunt optimisti in ceea ce priveste relansarea creditarii, desi in luna martie soldul creditelor acordate populatiei si firmelor a scazut cu 2,6% fata de luna precedenta. Acestia sustin ca, atat timp cat se respecta conditiile bancherilor, riscul de a-ti fi refuzat dosarul de credit de catre banca este minim. Bancile nu mai refuza dosare pur si simplu pentru a nu da credite .

"In februarie, de exemplu, fata de ianuarie, creditele aprobate de banci pe dosarele trimise de noi s-au dublat. In martie aproape ca s-au dublat inca o data. Bancile au conditii mai aspre, insa acum si-au definit foarte clar gradul de precautie si stiu exact carui tip de clienti li se adreseaza", a declarat pentru Gandul Anca Bidian, CEO Kiwi Finance.

Anul trecut, incepand cu luna noiembrie, au fost destule cazuri in care desi dosarele de credit erau bine facute si clientii erau eligibili, bancile au refuzat imprumutul, fenomen care aproape a disparut acum, dupa cum spune ea. Gradul de aprobare a dosarelor este, in medie, de 30%-50% in cazul brokerilor de credite.

De aceeasi parere este si Marina Sterpan, director de comunicare Credit Zone, care spune ca atat timp cat dosarul si clientul se incadreaza in normele lor, bancile dau credite oricui.

"Chiar daca unele conditii de acordare a creditelor s-au mai inasprit in ultima perioada, bancile dau credite mai multe. In acelasi timp trebuie remarcat si faptul ca cei care doresc credite sunt si ei mai constienti de propriile posibilitati si incearca sa obtina imprumuturi in functie de posibilitatile lor reale", a precizat Sterpan, pentru Gandul.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea