Financiar

#dobanzi #prima casa #micsorare # credite noi

BRD reduce dobanzile la creditele noi contractate prin programul "Prima Casa"

BRD - Groupe Societe Generale a redus cu 0,15 puncte procentuale dobanzile la creditele noi contractate prin programul "Prima Casa".

Potrivit unui comunicat al BRD, in cazul finantarilor pe perioade de 10-20 de ani, dobanda va fi calculata pe baza indicelui Euribor la 3 luni, la care se va adauga o marja fixa de 2,25 %. In cazul creditelor contractate pe o perioada intre 20 si 30 de ani, marja fixa va fi de 2,50%.

 

Noutati in programul "Prima Casa"

 

Saptamana trecuta, Guvernul a aprobat Guvernul a aprobat Hotararea privind normele de implementare pentru programul "Prima Casa”.

Persoanele care vor lua credite prin acest program trebuie sa puna conturile curente drept gaj in favoarea bancii. Contractantii vor avea posibilitatea sa solicite modificarea valutei, reesalonarea sau rescadentarea imprumutului.

In acest an a fost eliminata conditia privind  asocierea a sapte beneficiari pentru constructia de ansambluri. Noile reglementari stipuleaza ca acestia vor desemna un reprezentant care va gestiona relatia cu finantatorul si care va indeplini formalitatile prealabile obtinerii autorizatiei de constructie.

Acelasi proiect prevede ca in cazul in care imobilul a fost achizitionat in cadrul programului de doi beneficiari si unul renunta din diferite motive, cum ar fi divortul, se stabileste posibilitatea de preluare in proprietate exclusiva prin cedarea de catre unul dintre coplatitori a creditului si locuintei in favoarea celuilalt.

O alta modificare se refera la faptul ca incheierea unui antecontract nu este necesara pentru achizitionarea locuintelor ANL sau a celor scoase la licitatie de ANAF. Solicitantul trebuie sa prezinte finantatorilor documentele specifice programelor ANL, respectiv cele specifice procesului de licitatie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea