Financiar

BRD are cei mai bogati pensionari

Clientii Fondului de Pensii BRD de pe segmentul pensiilor obligatorii au contribuit in acasa .ro/medie" title="medie">medie cu 10,35 euro pe luna, urmati de cei de la ING si AIG.

Fondul de Pensii Administrat Privat BRD a inregistrat, in luna mai, cea mai mare contributie medie pe client, de 10,35 euro, pe piata pensiilor obligatorii, potrivit statisticii facute de Casa Nationala de Pensii. Luna mai a fost a treia in care fondurile private de pensii au incasat contributiile de la Casa de Pensii. Valoarea medie incasata in luna mai, pe asigurat , a fost de 8,31 euro, cu 5,7% mai putin fata de aprilie.

Fondul de Pensii Administrat Privat BRD are o contributie medie de 10,35 euro pe asigurat, urmat de ING Fond de Pensii , cu 9,24 euro pe client, si de AIG Fond de Pensii, cu 9,20 euro.

BRD are 99.665 de clienti, de la care a incasat intr-o luna 821.500 de euro. BCR Fond de Pensii s-a clasat pe pozitia a patra dupa acest criteriu, cu o valoare medie a contributiei pe asigurat de 9,02 euro.

Fondul administrat de Aviva a incasat, in medie, 8,09 euro pentru fiecare client, Bancpost are o contributie medie pe asigurat de 7,69 euro, fondul administrat BT Aegon - 7,75 euro, fondul administrat de KD - 7,64 euro, Allianz-Tiriac a primit 7,55 euro/client, iar fondul administrat de OTP a strans in medie 7,51 euro de la fiecare asigurat.

Fondul administrat de Generali are o contributie medie pe asigurat de 7,31 euro, cel administrat de Interamerican - 6,76 euro, Omniasig Fond de Pensii a incasat 6,6 euro, iar Fondul de Pensii Prima Pensie - 6,42 euro. Cel mai mare fond de pensii este cel administrat de ING, cu peste 1,38 milioane de clienti, de la care a incasat in luna mai 10,37 milioane de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea