Financiar

#fisc #controale #averi # bogatasi

Bogatasii Romaniei, verificati la sange de Fisc

Fiscul va putea sa-i controleze, fara a-i anunta inainte, pe romanii cu averi mari pe care nu le pot justifica, se arata intr-un proiect de hotarare de guvern.

Pe perioada controlului, Fiscul va putea solicita oricaror autoritati sau institutii publice , inclusiv personelor fizice, informatii sau documente pentru stabilirea situatiei fiscale reale, scrie adevarul.ro.

O ordonanta de la sfarsitul lui 2010 arata ca Fiscul ii va viza pe cei ale caror venituri reale depasesc cu cel putin 50.000 de lei (aproximativ 12.000 de euro) sumele declarate sau daca diferenta dintre cele doua sume este mai mare de 10%. 

In timpul controlului se vor compara cheltuielile cu veniturile declarate in perioada verificata. Se considera venit impozabil nedeclarat orice cheltuiala in plus fata de valoarea declarata a veniturilor.

De asemenea, vor fi supuse verificarilor si conturile bancare, precum si patrimoniul detinut de respectiva persoana (case, terenuri sau alte bunuri)

In cazul in care Fiscul constata ca s-a comis o infractiune , el are obligatia de a anunta organele de urmarire penala .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea