Financiar

#emil boc #avere #demnitari #ani

Boc: demnitarii trebuie sa dea socoteala despre avere

Premierul Emil Boc a declarat, marti, inainte de inceperea sesiunii extraordinare a Senatului, ca Legea ANI nu apartine unui partid, ca aceasta da posibilitatea demnitarilor sa dea socoteala celor care i-au ales cu privire la averea pe care o au, recunoscand totusi ca majoritatea este "la limita", transmite Mediafax.


"Avem o majoritate la limita, e adevarat. Dar, repet, Legea ANI este o lege a Romaniei si pentru transparenta averilor demnitarilor si fiecare va trebui, in raport cu propriul electorat care l-a ales, sa arate votul, daca sustine sau nu transparenta declararii averilor demnitarilor", a declarat Emil Boc.

El a sustinut ca aceasta lege nu apartine unui partid, nu reprezinta doar Guvernul.

"Este o lege a tarii, este o lege, repet, care da socoteala, care da posibilitate demnitarului sa dea socoteala celui care l-a ales cu privire la averea pe care o are. Daca altii se vor ascunde in spatele usilor de prin acest Parlament ca sa nu-si declare averile, oamenii vor trebui sa stie cine sunt acestia, iar momentul adevarului nu e departe", a conchis primul-ministru.

Premierul Emil Boc participa, marti, la sesiunea extraordinara a Senatului in care urmeaza sa fie dezbatuta Legea ANI, el sustinand inainte de a intra in sala de plen importanta adoptarii acestui act normativ.

Plenul Senatului se reuneste, marti, in sesiune extraordinara , cel mai important punct de pe ordinea de zi fiind cel legat de votarea Legii ANI.

Biroul Permanent al Senatului a decis, marti dimineata, ca ordonantele de urgenta ale Guvernului referitoare la majorarea TVA la 24%, respectiv la modificarea Legii finantelor publice locale sa fie discutate in plen inaintea Legii ANI, inversand astfel punctele de pe ordinea de zi.

Legea ANI a fost adoptata, la mijlocul lunii august, de Camera Deputatilor, in absenta deputatilor PSD, care parasisera sala la momentul votului. Forma de la Camera a legii restabilea atributiile Agentiei eliminate anterior de Senat.

Comisiile juridica si pentru drepturile omului din Senat au adoptat, saptamana trecuta, raport favorabil la Legea ANI in forma votata de Camera Deputatilor, eliminand insa liderii sindicali din sfera de aplicabilitate a actului normativ.

Presedintele Comisiei pentru drepturile omului din Senat, Gyorgy Frunda , a sustinut ca modificarile aduse de Camera Legii ANI sunt neconstitutionale, iar Romania va fi condamnata la compensatii pentru abuzuri si modificarea legislatiei si a precizat ca nu va participa la sedinta Senatului .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea