Financiar

#bnr #acordare # reguli noi #credit in valuta

BNR inaspreste conditiile de acordare a creditelor in valuta

BNR a publicat proiectul privind noul regulament care stabileste class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/modul" title="modul">modul " title="modul">modul " title="modul">modul in care se acorda credite persoanelor fizice.

Accesul la credite se va face mult mai greu, mai ales cel in valuta.

Iata cateva dintre noile reguli ale BNR:

- Creditul pentru consum se va limita la maximum 5 ani (fata de 10 ani, cat era pana in prezent)

- La acordarea creditelor de consum denominate in valuta sau indexate la cursul unei valute, solicitantul trebuie să dispuna de garantii reale si/sau personale la un nivel de minimum 133% din valoarea creditului.

- Valoarea unui credit pentru investitii imobiliare nu poate depasi 85% din valoarea imobilului pentru achizitionarea caruia se solicita creditul si/sau din valoarea devizului estimativ in cazul creditelor acordate in lei, 70% in cazul creditelor denominate in euro sau indexate la cursul euro si 60% in cazul creditelor denominate in alte valute sau indexate la cursul unor alte valute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea