Financiar

BNR e in criza de timp pentru domolirea inflatiei

Nu vom putea trece la moneda europeana , asa cum este prevazut, in 2014, daca nu vor fi luate urgent masuri pentru domolirea inflatiei, sustine guvernatorul BNR, Mugur Isarescu .

Ca sa adoptam euro, inflatia si deficitul bugetar ar trebui sa coboare sub 3%. Tinta propusa de Banca Centrala pare insa tot mai greu de atins in conditiile in care scumpirea carburantilor, utilitatilor si alimentelor din ultimele luni au ridicat nivelul inflatiei la cote record, de peste 8,5%.

Seful BNR spune insa ca nu doar institutia pe care o conduce trebuie angrenata in lupta impotriva inflatiei, ci si Guvernul. Prin urmare, Isarescu cere Executivului sa finalizeze reformele structurale si sa-si coreleze, cu prudenta, politicile fiscale si salariale.

"Sa fi crezut ca in 2012 ai inflatie europeana , trebuie sa fii cu inflatia jos cu doi ani inainte. Daca facem aceasta socoteala inseamna ca nu prea avem timp si trebuie sa ne intarim eforturile pentru a o duce in jos in 2010 -2012", a declarat Mugur Isarescu.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea