Financiar

BNR a majorat dobanda cheie cu 0,25 puncte procentuale la 9,75%

Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a majorat marti dobanda de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale pana la 9,75% si a mentinut nivelul actual al ratelor rezervelor minime obligatorii, a anuntat un comunicat al BNR.

"Decizia de a creste rata dobanzii cu 25 de puncte de baza a fost un compromis in a nu duce dobanzile la 10%, in doua cifre, si, pe de alta parte, nevoia de a ancora asteptarile inflationiste avand in vedere ca varful inflatiei nu a fost in martie ci ne asteptam la un varf al inflatiei in iulie", a declarat pentru The Money Channel Ciprian dascalu, dealer Millenium Bank .

"Prin cresterea dobanzii la 9,75% banca centrala lasa loc de viitoare cresteri ale dobanzii. (...) Este destul de greu de crezut ca dobanda se va duce la 10%, dar practic trebuie mentinuta aceasta dobanda reala , pozitiva, pe termen scurt, tocmai pentru a tine sub control asteptarile inflationiste", a mai subliniat acesta.

Majoritatea analistilor intervievati de The Money Channel se asteaptau ca BNR sa mentina nivelul dobanzii cheie la 9,5%. In privinta rezervelor minime obligatorii, acestia apreciau ca ele vor ramane la nivelul actual in urmatoarea perioada de timp.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea