Financiar

#panouri solare #casa verde #energie regenerabila #buget #stat

Blocarea Programului "Casa Verde" trimite cererea de panouri solare "pe zero"

Cererea de panouri solare nu exista, deocamdata, din cauza blocarii Programului Casa Verde , care ajuta populatia si firmele sa faca economii la facturile de caldura si apa calda prin instalarea de sisteme de energie regenerabila , potrivit producatorilor si furnizorilor din domeniu. Dragos Nacuta, purtatorul de cuvant al Ministerului Mediului, a declarat, la sfarsitul lunii februarie, ca Programul va reincepe la final de martie.

"Din noiembrie si pana acum s-a tot facut ping-pong pe acest proiect. Piata de panouri solare este blocata, pana nu se demareaza programul Casa Verde. Chiar si institutiile publice si firmele private, pensiunile sau hotelurile au amanat decizia de a investi pana cand nu vor fi siguri daca statul va lansa programul, care le-ar fi finantat o parte din proiect", a declarat directorul de marketing al distribuitorului de centrale termice Baxi Romania, citat de NewsIn.

"Cererea de panouri solare este pe zero, nu exista un interes concret pentru ele, deoarece programul casa verde este blocat", a explicat Petre Armando Bardelli, reprezentantul producatorului de echipamente pentru energii regenerabile Bardelli Group, citat de NewsIn.

Finantarea programului a fost mentinuta neschimbata, la 520 milioane lei, insa beneficiarii care vor avea prioritate vor fi institutiile de stat...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea