Financiar

Birocratia omoara proiectele europene

Birocratia excesiva, incapacitatea beneficiarilor de a-si cofinanta proiectele, alaturi de lipsa transparentei in evaluarea si selectia acestora vor fi cele mai mari piedici in calea atragerii de fonduri europene in Romania, considera majoritatea respondentilor unui sondaj de opinie realizat de Structural Consulting Group.

 La sondaj, realizat in perioada martie-iunie 2008, au raspuns peste 3.300 de utilizatori ai site-ului fonduristructurale. ro. Aproape 30% dintre acestia sunt de parere ca birocratia reprezinta cea mai mare problema in accesarea banilor europeni.

Potrivit lui Dan Barna, partener in cadrul firmei Structural Consulting Group, numai pentru depunerea unui proiect de sprijinire a microintreprinderilor, la cererea de finantare trebuie atasate 14 acte la care se adauga 27 de avize , cereri pentru obtinerea avizelor si planuri.

In cazul proiectelor pentru echiparea serviciilor de sanatate, numarul actelor se ridica la 26 plus 24 de avize si diverse cereri. Dragos Pislaru, directorul executiv al Grupului de Economie Aplicata (GEA), a declarat ieri, la un seminar organizat de Mediafax si BNR, ca recomanda guvernului sa suporte cheltuielile pentru proiectele finantate din bani europeni si sa-si returneze banii abia in momentul decontarii de la bugetul european .

Continuarea in Evenimentul Zilei


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea