Financiar

#prima casa #imobiliare #birocratie

Birocratia administratiei locale, piedica pentru Prima Casa

"Lentoarea" cu care primariile elibereaza autorizatii de constructie e principala problema cu care se confrunta cei care doresc sa isi construiasca singuri sau in asociere o locuinta si vor sa beneficieze de garantie guvernamentala in cadrul programului Prima Casa, a declarat premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

Primul-ministru a afirmat, duminica, in videconferinta cu prefectii, ca, pentru a obtine garantia de stat, banca trebuie sa inainteze Fondului de Garantare un dosar cu autorizatie de constructie , dar "birocratia" administratiei locale creeaza piedici in acest proces.

"Pentru ca acest program sa devina operational este foarte important sa se emita in timpul legal autorizatia de constructie, astfel incat si aceia care doresc sa se asocieze in vederea constructiei de locuinte de la zero sa poata beneficia de componenta acestui program.

Am inteles ca aici este principala problema, lentoarea cu care se emit autorizatiile de constructie, dupa care procesarea de catre banca a dosarului si, in final, aprobarea de catre Fondul National de Garantare", a declarat premierul Boc.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea