Financiar

# investitii bilka #bilka #acoperisuri

Bilka creste investitiile si inregistreaza la 9 luni un plus de 40%

 

Bilka, liderul pietei de acoperisuri, a inregistrat in primele 9 luni ale lui 2015 afaceri de 140 milioane lei, in crestere cu 40% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Peste 4,3 milioane de mp de invelitori metalice au fost produse si comercializate in aceasta perioada de BILKA. Compania a reusit in primele 9 luni ale acestui an, sa depaseasca ca volum si valoare, performantele inregistrate la nivelul intregului an 2014 cand a inregistrat un rulaj de 134 milioane lei.

"Cresterea Bilkadin aceasta perioada a anului are la baza trei factori principali. In primul rand investitiile realizate de companie, in al doilea rand cresterea volumului constructiilor si implicit a cererii pentru acoperisuri si schimbarea comportamentul de consum a clientilor.

Foarte interesant anul acesta, a fost sa constatam ca am inregistrat cereri considerabile in toata perioada anului, perioada de sezonalitate se extinde de la an la an. Motoarele vanzarilor de acoperisuri raman lucrarile de renovare, peste 50% din vanzari. Totusi se simte un reviriment atat in zona lucrarilor rezidentiale noi, cat si industriale care se va reflecta consistent in piata de acoperisuri. Daca aceasta tendinta se mentine, cel mai probabil vom incheia anul cu peste 5 milioane metri patrati de invelitori produsi si 40.000 tone de otel prevopsit procesat.", a declarat Horatiu
Tepes, proprietar BILKA.

Plan investitional ridicat la 10 milioane euro

Bilka a demarat anul trecut un plan investitional cu finalizare in 2016 estimat la 7 milioane de euro. in a doua parte a acestui an compania a ridicat bugetul la 10 milioane de euro.

In perioada 2014 – 2015 investitiile totale s-au ridicat la peste 7 milioane de euro, investitie in urma carora s-au adaugat in portofoliu 13 noi linii de productie de tigla metalica, sistem pluvial si accesorii pentru acoperis si o suprafata de peste 27.000 mp de teren cu destinatie depozit, linii de productie si spatiu de birouri. in 2016 investitiile bugetate se ridica la 3 milioane de euro si vizeaza in principal achizitia de noi linii de productie necesare inchiderii seriei de investitii pentru produsele cu destinatie rezidential.

"Cresterea neasteptata a vanzarilor, oportunitatile identificate in piata anul acesta si previziunile pozitive pentru urmatorii ani, sunt factorii care ne-au facut sa ne regandim strategia, sa acceleram ritmul procesului de investitii si sa ridicam planul investitional la 10 milioane euro. Adaptabilitatea imediata a companiei la conditiile pietei si investitile totale de peste 13 milioane euro realizate in cei 8 ani de activitate au fost principalul factor care ne-au dus pe primul loc in topul producatorilor de acoperisuri. in domeniul nostru o crestere medie anuala de 30-40% poate fi sustinuta doar cu investitii constante", a completat Tepes.

Piata de acoperisuri in 2015 la nivelul lui 2008

Conform studiilor oficiale, in 2008 piata totala a invelitorilor s-a ridicat ca volum la peste 32 milioane mp, ca in 2009 sa se prabuseasca si sa ajunga la 27 milioane mp. in ultimii ani piata inregistreaza cresteri mici dar constante. Compania estimeaza ca in 2015, piata poate ajunge ca si volum aproape de nivelul din 2008.

"Previziunile noastre se bazeaza in principal pe evolutia pietei in primele 9 luni ale anului cand cererile pentru acoperisuri au crescut neasteptat de mult. O contributie importanta la aceasta crestere consider ca a avut-o optimisul de la inceptul anului care s-a mentinut si bineinteles cresterea economica care are un efect pozitiv asupra consumului. Mediul de business si in special sectorul de constructii a fost dominat de noi investitii, noi proiecte demarate si angajari masive. De asemenea au existat perioade ale anului cand bancile au acordat clienţilor persoane fizice credite si cu 50% peste nivelul perioadelor anterioare si cu dobanzi minime istorice ceea ce le-a oferit consumatorilor resursele finanicare necesare pentru realizarea lucrarilor de renovare amanate. Toate acestea sunt premise care ne fac sa estimam o crestere a pietei pentru sfarsitul lui 2015 cu aproximativ 10 procente", a precizat Horatiu Tepes.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea