Financiar

#programul prima casa #rambursare #credite #finantare

Bilant al Programului Prima Casa: S-au acordat 80.000 de credite garantate de stat

Prin Programul Prima Casa, lansat in iulie 2009, s-au acordat aproximativ 80.000 de credite cu garantie de 50% din partea statului, a caror valoare totala este de 3,12 miliarde de euro, anunta capital.ro.

Potrivit Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), valoarea creditului mediu pentru intreaga perioada este de 39.200 de euro.

Statistica arata ca, din totalul creditelor garantate de stat, 98,5% au fost in valuta, iar 1,5% in lei.

In ceea ce priveste destinatia creditelor, cele mai multe dintre ele au fost utilizate la achizitionarea locuintelor cu doua camere (52%). Pentru cumpararea locuintelor cu trei camere au fost folosite 27% din totalul finantarilor, in timp ce procentul alocat garsonierelor a fost de 13%.

Datele mai indica faptul ca Programul Prima Casa a avut un grad foarte mic de neperformanta. Din cele 80.000 de credite acordate, doar 85 au ajuns in incapacitate de plata, reprezentand 0,1% din total.

Sursa foto: arhivafoto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea