Financiar

#bce #banca centrala europeana #bnr #prm #rezerva de stat #dezvoltarea turismului #modernizarea turismului

BCE dezaproba intentia PRM de a finanta sectorul turistic din rezerva de stat

BCE nu sprijina propunere legislativa a PRM privind valorificarea rezervei valutare a Bancii Nationale a Romaniei pentru dezvoltarea si modernizarea turismului , se arata intr-o scrisoare de raspuns trimisa Parlamentului Romaniei.

Proiectul de lege prevede alocarea unei sume de 3 miliarde de euro din rezerva valutara a Romaniei, administrata de catre BNR, pentru constituirea unui Fond de dezvoltare si Modernizare a Turismului, ce ar urma sa fie administrat de CEC Bank.

"Proiectul afecteaza modul in care BNR administreaza rezerva valutara prin cerinta ca o parte din aceasta rezerva sa fie controlata de un organism exterior si utilizata pentru creditarea sectorului turistic. In acest sens, proiectul este incompatibil cu cerinta privind garantarea independentei BNR Din aceste motiv, BCE nu sprijina proiectul de lege", se mentioneaza in scrisoarea BCE.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea